بنیاد نخبگان فارس با همکاری مجمع خیران نخبه پرور فارس برگزار می کند:
نشست مجازی بررسی و نقد کتاب قوانین چارتین و آشنایی با رئالیسم جادویی
نشست مجازی بررسی و نقد کتاب قوانین چارتین و آشنایی با رئالیسم جادویی
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان فارس، نشست بررسی و نقد کتاب قوانین چارتین و آشنایی با رئالیسم جادویی با ارائه دکتر محمد حسین امانت دکترای زبان و ادبیات فارسی، مدرس دانشگاه و مروج کتابخوانی در 22 مرداد ماه ساعت 17 الی 20 به صورت مجازی برگزار می گردد.
یکی از سادهترین و در عین حال لذتبخشترین راههای ترویج فرهنگ کتابخوانی، برگزاری باهمخوانیهای کتاب و جلسات بررسی و نقد کتاب است. اما به دلیل رعایت نشدن دو نکتهی ساده، معمولا چنین فعالیتها و جلساتی، آنطور که باید و شاید، مفید واقع نمیشود: یکی بحث انتخاب کتاب مناسب و دیگری توجه به مباحث تخصصی و کاربردی مربوط به دنیای کتاب و کتابخوانی. در این سلسله برنامههای باهمخوانی و نشستهای بررسی و نقد، سعی خواهد شد با توجه ویژه به این دو نکته، کتابهای ارزشمند و بهروز که کمتر خوانده شده یا مورد بررسی و نقد قرار گرفتهاند، انتخاب شوند و هم نشستها طوری برنامهریزی و طراحی شوند که شرکتکنندگان، با مکتبها و سبکهای ادبی و روشهای بررسی و نقد کتاب و به طور خاص داستان، به صورت ساده و کاربردی آشنا شوند.
برای این نشست، کتاب "قوانین چارتین" انتخاب شده است. "قوانین چارتین" نوشتهی نویسنده و پزشک مصری، عمرو عبدالحمید است که به تازگی یعنی در سال 1399 و به همت نشر نیماژ و به ترجمهی فرشته مولائی به چاپ رسیده است. "قوانین چارتین" که جلد اول یک سهگانهی پر افتوخیز با موضوع بدویت جوامع توسعهیافته در مکانی خیالی است، پس از انتشار با استقبال زیاد مخاطبان روبرو شد. این رمان در عرض یک سال بیش از ۶۰ بار در مصر تجدید چاپ شد. "قوانین چارتین" جهانی یگانه دارد که در مرزهای رئالیسم جادویی و فانتزی بزرگسال جا میگیرد. به همین دلیل در این نشست، به بهانهی خوانش این کتاب، دربارهی رئالیسم جادویی نیز بحث خواهد شد. مکتبی ادبی که متاسفانه با وجود قرابتهای فرهنگی آن با پیشینهی ادبی ایران و پتانسیلهای موجود در ادبیات فارسی برای بالندگی این شیوهی داستاننویسی، کمتر بدان پرداخته شده است. در این نشست، علاوه بر آشنایی با رئالیسم جادویی، شرکتکنندگان، همزمان با بررسی و نقد این کتاب، به طور کلی با شیوههای بررسی و نقد کتاب آشنا خواهند شد.
هر چند، علاقمندان برای شرکت در این نشست مجازی، بهتر است این کتاب را به صورت چاپی یا الکرونیکی تهیه و قبل از نشست، آن را مطالعه کنند، ولی برنامهها و مباحث این نشست، طوری طراحی شده که برای کسانی که کتاب را هم نخواندهاند، مفید خواهد بود.