مسابقه ایده پردازی در راستای انجام کار داوطلبانه
مسابقه ایده پردازی در راستای انجام کار داوطلبانه (ویژه شرکت کنندگان دوره پنجم طرح شهید احمدی روشن بنیاد ملی نخبگان)
کار داوطلبانه به طور کلی، از فعالیتهای بشر دوستانهای پنداشته میشود که برای ترویج خوبی یا بهبود کیفیت زندگی انسانی و یا بهبود محیط زیست در نظر گرفته شده است. این نوع کار هیچگونه منفعت مالی ندارد و در عوض احساس اثرگذار بودن و احترام را به وجود میآورد. کار داوطلبانه همچنان به عنوان کاری شناخته میشود که میتواند سبب پیشرفت در توانمندیهای شخص و رشد در روابط باشد. همچنین انجام فعالیت داوطلبانه میتواند برای خیلی از افراد جنبه کاری مفرح داشته باشد. کار داوطلبانه در واقع کمک کردن، راهنمایی کردن و یا خدمت کردن به شخص و یا نهادی است که بابت آن پولی دریافت نمیکنید. خیلی از داوطلبان در زمینهای که میخواهند کار داوطلبانه انجام دهند دارای تخصص مرتبط هستند. مانند پزشکی، آموزشی و یا فعالیتهای اورژانسی. بقیه کارها بیشتر بخاطر نیاز در یک شرایط خاص بوجود میآیند. مثلاً بعد از یک فاجعه طبیعی. در ایران روز 16 اردیبهشت به عنوان روز "کار داوطلبانه" تعیین شده است. (منبع: دانشنامه آزاد، ویکیپدیا)
در این راستای با توجه به اهداف طرح شهید احمدی روشن برای تقویت اثرگذاری دانشجویان مستعد در جامعه، بنیاد نخبگان فارس با همکاری مجمع خیران نخبه پرور فارس اقدام به فراخوان جمع آوری ایده های دانشجویان شرکت کننده دردوره پنجم طرح شهید احمدی روشن در زمینه کارهای «داوطلبانه خلاقانه» نموده است.
آنچه شما می توانید انجام دهید ...
هر هسته پژوهشی می تواند با همفکری اعضا، اقدام به ارائه یک یا چند ایده¬ی کار داوطلبانه خلاقانه در حوزه های تخصصی (آموزش، بهداشت و درمان، محیط زیست و ...) با در نظر گرفتن نکات زیر نماید؛ پس از ارزیابی ایده ها علاوه بر اهدای هدایا به گروه های برگزیده، ایده های برتر حتی الامکان با حمایت مجمع خیران نخبه پرور فارس با همکاری هسته های پژوهشی در سراسر کشور اجرایی خواهد شد. ان شاا...
1. امکان اجرای ایده مطرح شده در شرایط فعلی جامعه و تا پایان دوره پنجم طرح شهید احمدی روشن باشد.
2. کار داوطلبانه با حداقل هزینه ممکن صورت پذیرد و از اسراف در انجام این کار پرهیز گردد.
3. در صورتی که کار داوطلبانه برای ارائه خدمت به فرد وگروهی از افراد انجام می پذیرد، کرامت و احترام به افراد اکیدا رعایت گردد.
معیارهای ارزیابی:
1- خلاقانه بودن ایده
2- اجرایی بودن ایده
3- اثرات اجرای ایده در جامعه مخاطب
4- میزان هزینه مورد نیاز برای اجرای ایده
5- میزان مشارکت سازمان های مردم نهاد دراجرای ایده