بازدید مجازی دانش آموزان منتخب برنامه ملی شهاب از مرکز منطقه ای علوم و فناوری (RICEST)
بازدید مجازی دانش آموزان منتخب برنامه ملی شهاب از مرکز منطقه ای علوم و فناوری (RICEST)
روابط عمومی بنیاد نخبگان استان فارس از برگزاری بازدید از مرکز منطقه ای علوم و فناوری خبر داد. این بازدید با مشارکت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در روز پنج شنبه 28 بهمن ماه جاری در بستر مجازی و با شرکت حدود50 دانش آموز منتخب برنامه ملی شهاب از 6 شهرستان (شیراز، مرودشت، لارستان، جهرم، اقلید و آباده) اجرا شد. آقای رحمانی نماینده مرکز منطقه ای در ابتدا ضمن خوش آمد گویی، به معرفی مرکز و فعالیت های آن پرداختند و بیان نمودند: مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری(RICEST) در سال 1370 با هدف تامین نیازهای اطلاعاتی و تأمین مدارک علمی مورد نیاز اعضای هیأت علمی، پژوهشگران و دانشجویان کشورهایی که در حوزه جغرافیایی ایران قرار دارند دایر شده است. تأسیس انواع پایگاههای اطلاعاتی، انتشار گزارشهای پژوهشی، نشریات علمی و کتابهای فارسی و غیر فارسی، حمایت از پژوهشهای داخلی و منطقهای در حوزههای علوم و فناوری ، برقراری ارتباط و همکاری علمی با بخشهای صنعتی، خدماتی و آموزشی برای شناسایی نیازها و تأمین اطلاعات مورد نیاز آنها گوشه ای از فعالیت های این مرکز می باشند.
همچنین ایشان توضیح دادند که مرکز از ابتدای فعالیت خود پایگاه های اطلاعاتی مختلفی را تأسیس نموده که هر کدام از این پایگاه ها می تواند بخشی از نیازهای اطلاعاتی کاربران را تأمین نماید. در این پایگاه ها امکان دسترسی به متن کامل مقالات مجلات علمی و پژوهشی، علمی ترویجی، مجموعه مقالات کنفرانس ها و همایشهای علمی، کتاب های لاتین و فارسی، چکیده طرحهای تحقیقاتی کاربردی، پایان نامه های انگلیسی و فارسی، مجموعه استانداردهای جهانی و سایر اطلاعات از قبیل مقالات روزنامه ها در تمام حوزه های موضوعی و به زبان های مختلف فارسی، لاتین و عربی از طریق حضوری و غیر حضوری فراهم شده است. همچنین مرکز قادر است سایر مدارک علمی موجود در پایگاه ها معتبر علمی سراسر دنیا را در کوتاه ترین زمان ممکن در اختیار کاربران قرار دهد.
ایشان سپس به معرفی قسمت های مختلف سایت مرکز پرداخته و نحوه جست و جوی دقیق وعلمی مقالات را در این سایت به دانش آموزان آموزش دادند و در پایان برنامه نیز به سوالات دانش آموزان پاسخ دادند و راه های ارتباطی با مرکز نیز در اختیار دانش آموزان قرار گرفت تا در صورت هرگونه سوال توسط متخصصان راهنمایی شوند. این بازدید مورد استقبال دانش آموزان و خانواده های آن ها قرار گرفت و خواستار برگزاری بازدید های علمی بیشتری شدند.