اهدای جایزه بنیاد البرز به پروفسور حبیب فیروزآبادی دانشمند برجسته دانشگاه شیراز
اهدای جایزه بنیاد البرز به پروفسور حبیب فیروزآبادی دانشمند برجسته دانشگاه شیراز
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگانم فارس، همایش ملی پنجاه و هشتمین سال جایزه بنیاد البرز ۲۸ مردادماه با اعطای جایزه بنیاد البرز به نخبگان علمی کشور با حضور حجتالاسلام سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، و مهندس حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و رئیس همایش در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد که به جهت شیوع ویروس کرونا و شرایط خاص کشور، برای اولینبار بهصورت ارتباط ویدیو کنفرانس و همزمان در تهران و ۱۷ مرکز استان در ادارات کل استانی اوقاف و امور خیریه سراسر کشور تشکیل گردید.
در شیراز نیز این مراسم همزمان با سراسر کشور در اداره اوقاف و امور خیریه استان فارس با حضور برگزیدگان، مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه فارس و رییس بنیاد نخبگان فارس برگزارگردید.
در این مراسم آقای دکتر حبیب فیروزآبادی از اساتید بنام دانشگاه شیراز و برگزیده جایزه علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان به عنوان "دانشمند برجسته" جایزه بنیاد البرز را دریافت نمود.
همچنین میلاد احمدی مرزاله دانشجوی دکتری دانشگاه علوم پزشکی شیراز، احسان طالبی دانشجوی دانشگاه فرهنگیان فارس و عزیز اله وکیلی مخترع برتر شیرازی، جایزه بنیاد البرز را دریافت نمودند.
شایان ذکر است بنیاد فرهنگی البرز در سال ۱۳۴۲ شمسی به همت فردی پاک سرشت به نام مرحوم حسینعلی البرز تأسیس و وقف گردیده است. هدف این بنیاد کمک به اشاعه فرهنگ کشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پژوهندگان برتر ایرانی و تشویق دانشجویان و دانش¬آموزان برگزیده و نوجوانان با استعداد ایرانی است.
"جایزه بنیاد البرز" در طول بیش از نیم قرن، چندین هزار نفر از نخبگان برتر علمی کشور را (که تعدادی از ایشان، هماکنون نیز دارای مسؤولیتهای حاکمیتی و اجرایی هستند)، مورد حمایت و تشویق قرار داده است. در سال های اخیر نیز مراسم اهدای جوایز این بنیاد در قالب همایشهای ملی و استانی با حضور مقامات علمی و مسئولین کشوری برگزار شده است.
مرحوم حسینعلی البرز بنیانگذار و واقف علمی این بنیاد، در سال 1285 شمسی در تهران متولد شد. در هفت سالگی در مدرسه روسی قزاقخانه تحصیل کرد اما از آنجا فارغالتحصیل نشد تا مجبور به خدمت در ارتش نشود. ایشان پس از ترک مدرسه روسی وارد کالج البرز شد. پس از اخذ دیپلم در سال ۱۳۰۴ شمسی، به دلیل تسلط به زبانهای انگلیسی و روسی به عنوان مترجم وارد وزارت مالیه (دارایی فعلی) شد.
پس از مدتی ایشان به برونشیت مبتلا شدند و طبق تجویز پزشک برای ادامه خدمت به خوزستان منتقل گشتند. فساد اداری در وزارت مالیه ایشان را از ادامه خدمت منصرف ساخت. در نتیجه پس از مدتی ایشان به تهران بازگشتند و به عنوان منشی شعبه اول به استخدام وزارت عدلیه درآمدند.
سرانجام فساد اداری که در تمامی بخشهای مشاغل دولتی وجود داشت البرز را مجبور به کناره¬گیری از هر کار دولتی کرد.
به همین دلیل او سعی کرد در مشاغل آزاد فعالیت نموده و هزینه زندگی خود را تامین کند. البرز در سال 1312 در یک مناقصه دولتی شرکت نمود و در آن برنده شد. از سود این مناقصه مغازهای در خیابان فردوسی خرید و مقدمات تجارت با کشور آلمان را فراهم نمود.
مرحوم البرز با تلاش و کار شبانه روزی توانست در مدت سه سال، موفق به دریافت نمایندگی یازده شرکت معتبر آلمانی (موتورسیکلت، دوچرخه، رادیو،گرامافون و ...) شود. به این ترتیب ایشان توانستند بدون تکیه بر ارث پدری و تنها با کمک توان و تعهد شخصی ثروت زیادی را بدست آورد.
مرحوم البرز به عنوان یکی از پنجاه کنشگر اقتصادی 150 سال اخیر ایران شناخته میشود.