استان فارس پیشرو مرحله هدایت در برنامه شهاب
استان فارس پیشرو مرحله هدایت در برنامه شهاب

نخستین همایش ملی تربیت شهروندی کودکان که به همت دانشگاه شیراز و با همکاری با بنیاد نخبگان فارس و مجمع خیران نخبه پرور فارس در تاریخهای ۸ و ۹ اسفند ماه سال جاری برگزار گردید. در این همایش که ازسوی قطب علمی تربیت شهروندی دانشگاه شیراز ترتیب یافت، صاحبنظران و پژوهشگران حوزههای مختلف به بیان نتایج پژوهشی و دیدگاههای خود در زمینهی فرصتها و چالشهای پیش رو در تربیت شهروندی کودکان پرداختند. در برنامه افتتاحیه این همایش رییس بنیاد نخبگان طی سخنانی گفت: در مقوله تربیت شهروندی کودکان، این نکته حایز اهمیت است که آموزش و پرورش باید به کودکان، نوجوانان و جوانان کمک کند تا شهروندانی مسئول، مشارکتکنندگانی فعال در امور اجتماعی و فرهنگی، یادگیرندگانی موفق و علاقمند و افرادی که متکی به خود و قابل اعتماد بار آیند، به نحوی که وقتی به سن نوجوانی و جوانی رسیدند، بدانند که چگونه زندگی مستقل خود ایجاد کنند. بدین منظور است که آموزش و توانمند سازی آنها در حوزه استعدادی خودشان برای اثرگذاری در جامعه باید مر نظرباشد.
شریف با اشاره به اینکه محتوای دو میزگرد از پنج میزگرد این همایش ملی جزء برنامه های اساسی بنیاد نخبگان فارس و مجمع خیرین نخبه پرور فارس در ۶ سال گذشته بوده است، گفت: با اجرای برنامههای مدرسه فصلی خلاقیت و ایده پردازی در۳۰ شهرستان استان فارس و بعصی از استانهای کشور، دانش آموزان مهارت های متنوعی آموزش می ببینند که پس از طی آنها به سهولت به فضای مورد لزوم اجرای زیستبوم نو ارزشآفرینی وارد میشوند.
وی افزود علیرغم این که اجرای شناسایی در برنامه شهاب در سال ۱۳۹۳ در کشور آغاز شده ولی به دلایلی در بسیاری از نقاط کشور معطل مانده است، مرحله شناسایی در این برنامه نه تنها در استان فارس متوقف نشده است، بلکه از ۳ سال قبل تاکنون هدایت این برنامه در این استان شروع شده است و در حال حاضر با اجرای هدایت در ۱۲ ناحیه، استان فارس پیشرو برنامه هدایت شهاب در کشور است.
در این همایش پنج میزگرد تخصصی با عنوانهای ۱. «نگاه بینرشتهای به تربیت شهروندی»؛ ۲. «مبانی فلسفی تربیت شهروندی» و ۳.«خلاقیت و تربیت شهروندی» ۴. «ادبیات کودک و تربیت شهروندی» ۵. «تجارب آموزشی و پرورشی برنامه شهاب» ارائه گردید که میزگرد پنجم به پیشنهاد بنیاد نخبگان استان فارس بود و مورد استقبال جمعی از آموزگاران، محققان و مسولین آموزش و پرورش واقع شد.