بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1398/06/11 - 15:39
  • - تعداد بازدید: 519
  • - تعداد بازدیدکننده: 144
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

هشتمین همایش ملی پاسداشت نخبگی نکوداشت استادان ریاضی دکتر جواد بهبودیان و زنده یاد دکتر منوچهر وصال برگزار گردید.

هشتمین همایش ملی پاسداشت نخبگی نکوداشت استادان ریاضی دکتر جواد بهبودیان و زنده یاد دکتر منوچهر وصال برگزار گردید.

~/Asset/News/News/Image/News/01398/00238[(010183)2019-09-01-12-03-46].JPG

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان فارس، در روز سه شنبه مورخ 5 شهریور ماه 1398، هشتمین همایش ملی پاسداشت نخبگی به منظور تکریم و نکوداشت استادان برجسته ریاضی،  دکتر جواد بهبودیان (استاد اخلاق مدار) و زنده یاد استاد دکتر منوچهر وصال(پدر آنالیز ایران) در دانشگاه شیراز برگزار گردید. در این مراسم باشکوه که به همت بنیاد نخبگان استان فارس و همکاری دبیرخانه پنجاهمین کنفرانس ریاضی ایران برگزار شد سخنرانان ویژگی های شخصیتی و فعالیت های علمی و پژوهشی این دو استاد برجسته را بیان نمودند.

در ابتدای این مراسم دکتر حبیب شریف رئیس بنیاد نخبگان فارس گفت: براساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان، یکی از اهداف بنیاد شناسایی و هدایت استعدادهای برتر به سمت نخبگی، نخبه شناسی، نخبه گزینی و نخبه گماری و پس از آن الگوسازی و تکریم از نخبگان و سرآمدان و مشاهیری است که سال‌ها عمر خود را در مسیر اعتلای دانش، فرهنگ و جایگاه ایران اسلامی در تمام ابعاد صرف کرده‌اند.

دکتر حبیب شریف هدف از تکریم به عنوان یکی از اقدمات بنیاد نخبگان در چند سال اخیر را توسعه و ترویج فرهنگ تکریم، شناسایی اثرگذاری علمی و فرهنگی نخبگان جامعه و رمز موفقیت آنها را زمینه سازی حضور هرچه بیشتر این افراد در جامعه عنوان کرد و افزود: مرحوم دکتر وصال و دکتر بهبودیان دو عالم علم ریاضیات از دانشگاه شیراز از جمله این افراد بودندو  هستند که اقتدار ریاضی کشور مرهون و وام دار آنان است.

وی هر دو عالم علم ریاضی کشور را دانشمندانی ساده زیست، عالم و متواضع معرفی کرد و گفت: هر دو عالم بزرگوار اخلاق مدار و  قانون مدار بودند با حفظ و رعایت تمام معیارهای استاندارد علمی در حوزه‌های آموزشی، اداری و استخدامی بودند و در عین حال مردم داری و مردمی بودن از ویژگی‌های آنها محسوب می‌شود.

رئیس بنیاد نخبگان فارس ادامه داد: اثرگداری انها در پیشبرد علم ریاضی کشور به نحوی بود که دانشگاه شیراز را به مقام برجسته ترین دانشگاه کشور و هم سطح دانشگاه‌های بین‌المللی رساندند.

دکتر شریف هدف از تکریم این دو استاد برجسته علم ریاضی همزمان با پنجاهمین کنفرانس ملی ریاضی را تکریم از تمام کسانی عنوان کرد که در طول نیم قرن در راستای اعتلای ریاضیات کشور از هیچ کوششی دریغ نکردند.

رئیس اسبق دانشگاه شیراز نیز در این مراسم با بیان اینکه توسعه علمی شرط بقاست، گفت: محور این توسعه انسان است و مهمترین مراکزی که می‌توانند انسانها را تربیت کنند، مراکز علمی هستند پس ما مدیون افرادی هستیم که این مراکز را بنیانگذاری کرده اند تا جوانان را تربیت کنند و استاد وصال یکی از این افراد هستند.

وی اضافه کرد: در کنار دانش باید بینش هم داشت که این دو با هم موتور محرکه برای انجام کار است که زنده یاد دکتر وصال واجد هر دو بودند. ایشان به دانشگاه های معتبر جهان سفر می کردند و با شناسایی دانشجویان و استادان برجسته ایرانی، آنان را به برگشت به کشور ترغیب نموده و این مسیر را تسهیل می نمودند که شاهدیم که استادان بزرگی از همین طریق جذب دانشگاه شیراز شده اند.

دکتر مجید ارشاد لنگرودی عنوان کرد: یاد و خاطره چهره‌های ماندگار همیشه در اذهان باقی می‌ماند.

مهندس مینو نعمت‌الهی، عضو هیات علمی بازنشسته دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز نیز با اشاره به خدمات ارزنده زنده یاد دکتر منوچهر وصال، بیان کرد: پس از تاسیس دانشگاه تهران، نسلی از اساتید در گسترش آموزش و پژوهش به شیوه جدید نقش موثر و ماندگاری داشته‌اند، اساتیدی که انگیزه اصلی شان بالا بردن تراز علمی، فرهنگی و هنری ایران بوده و به دور از منافع مادی و جاه طلبی‌های فردی با عشق و ایمان به هدفی که داشتند، کارهای بزرگی انجام دادند.

وی ادامه داد: مرحوم دکتر وصال از جمله این اساتید بود که با ایجاد دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز عهده دار تامین کادر علمی این دانشکده شد.

مهندس نعمت‌الهی خاطرنشان کرد: او لازمه یک دانشگاه خوب را اساتید خوب و همچنین دانشجویان مستعد و کوشا می‌دانست و این چنین شالوده دانشکده مهندسی را پی‌ریزی کرد.

این عضو هیات علمی بازنشسته دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز با بیان اینکه مرحوم دکتر وصال در امر آموزش و ارتقای استادان بسیار سخت گیر و برای تحقیق اهمیت ویژه‌ای قائل بود، گفت: تاسیس کانون دانش آموختگان دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز در سال 73  در شمار خدمات ارزنده‌ی دکتر وصال، بزرگ مرد این مرز وبوم و اولین رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز قرار دارد.

دکتر شادمان  استاد بازنشسته گروه ریاضی دانشگاه تهران نیز در این مراسم گفت: اواخر دهه ی 1330، وضعیت ریاضیات دانشگاه، به همت استادان نسل اول، به یک نوع ثبات رسیده بود: برای تعدادی از درسها کتاب درسی به زبان فارسی تالیف و در مؤسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران چاپ و پخش شده بود. کتاب آنالیز دکتر وصال یکی از آنها بود. برای بیان آن که این کتاب برای دانشجویان چه قدر سخت بود اشاره ای کافی است: یکی از دانشجویان در صفه 59 نوشته بود «شصت صفحه اول کتاب، را 39 بار خوانده ام، بار چهلم هم از آن هیچ نفهمیدم.» اکنون از دقت کتاب بگویم: همه ی دانشجویان دنبال آن بودیم که اشکالی ولو چاپی در کتاب بیابیم. هیچ نیافتیم. فقط خود استاد در اواخر سال سوم در کلاس فرمولی را گفتند اشتباه است و اضافه کردند: همه مطالب را از منابع مختلف گرفته ام جز این یکی که یافته ی خودم است آن هم اشتباه از آب در آمد. بنازم به انصافت استاد!

وی ادامه داد: استاد منطق را بکار می برد و از دانشجویان می خواست آن را بکار برند. مدت طولانی به بحث با یک دانشجو در سر کلاس روی یک نکته می پرداخت تا قانع شویم که آنچه دانشجو می گوید در یک حرف منطقی مانند «و»  اشکال دارد. دست مریزاد به بردباری و حوصله ات استاد

خانم لیلا وصال فرزند استاد دکتر منوچهر وصال نیز گفت: در دانشسرای عالی معلم فیزیک مرحوم پدرم دکتر حسابی بودند که شوق یادگیری علوم پایه را در ایشان بیشتر کردند.

وی ادامه داد: با وجود مشغله زیاد برای ما وقت می گذاشتند و وقتی کوچک بودم با من بازی هایی می کردند که مرتبط با ریاضی بود.

لیلا وصال گفت: در بعضی موارد وقتی سوالی از ایشان می پرسیدیم می گفتند کتاب ها از من بهتر گفته اند و جواب سوال هایتان را از کتاب ها پیدا کنید و ما را به مطالعه تشویق می کردند.

مهندس علی وصال فرزند استاد زنده یاد دکتر وصال نیز ضمن تشکر از از برگزارکنندگان این مراسم گفت: از من پرسیدند اگر مرحوم پدرم در این مراسم حضور داشتند چه توصیه ای می کردند، معتقدم ایشان انجام پژوهش و مایوس نشدن دانشجویان از شکست را توصیه می کردند.

در قسمت دوم این مراسم که به تکریم از استاد دکتر جواد بهبودیان اختصاص داشت در ابتدا دکتر نعمت الهی رئیس دانشکده علوم دانشگاه شیراز گفت: دکتر بهبودیان را معلمی می دانم که به معنای واقعی اندیشیدن را به ما آموخت و نه اندیشه ها را و همچنین در کنار مطالب درسی از او آزرامش و لبخند همیشگی را آموختیم.

وی افزود: استاد بهبودیان فردی است که با تمام وجود اصالت و نجابت را وارد عرصه علم کرده است.

دکتر حسین سلطانی مقدم معلم علوم ریاضی مراکز آموزشی و دانش¬آموخته دکتری آموزش ریاضی در ارتباط با اثرگذاری استاد بهبودیان در جامعه معلمان و آموزش و پرورش گفت: مهرماه 1336 که دوره¬ی سه ساله متوسطه اول را گذرانده بودم به بهترین دبیرستان شیراز (دبیرستان شاهپور) که والاترین کادر مدیریت و دبیری را داشت قدم نهادم. معلمی وارسته، با سجایای علمی و اخلاقی ممتاز، آموزش دو درس جبر و متمم حساب چهارم ریاضی ما را به عهده گرفت- درس را شمرده شمرده و مطالب را با دقّت بی-نظیر ارایه می¬کرد.

وی ادامه داد: از دیرباز گفته¬اند که «اسماء از آسمانها می¬آیند» پس بی¬مناسبت نبود که خانواده پاک نهادش، نام او را «جواد» گذاشته بودند. این رادمردی و بخشندگی دانش جواد بهبودیان در تعلیم را هماره از زبان انبوه دانشجویانش شنیده¬ام تا آنجا که می¬گویند: «پروفسور هم می¬داند و هم نیک می¬داند چگونه آن را به دیگران منتقل کند». در مجامع انجمن معلمان ریاضی و گردایش¬های علمی وقتی در جستجوی شخصیتی هستیم که به تمام معنی عطش علمی مخاطبان را التیام بخشد به سراغ او می¬رویم.

خانم دکتر شیشه بر نیز با مروری بر آثار دکتر بهبودیان گفت: استاد با نگارش کتاب هایی مفید، به راستی دین خود را نسبت به جامعه علمی کشور ادا کرده و گنجینه ای با ارزش برای دانشجویان کشور به جا گذاشته اند، کتاب هایی که حاصل سال ها تجربه و تدریس هستند و به همین دلیل کتاب هایی خود آموز هستند.

دکتر پارسیان استاد بازنشسته آمار دانشگاه تهران نیز گفت: در شهریور 1353، دکتر بهبودیان ما سه نفر را به اتاق خود خواست و اعلام کرد مایلم ترم پاییز درس¬های 313و 314 را شما تدریس کنید، اما قبل از نهایی شدن موضوع بایستی نحوه تدریس شما را ارزیابی کنم. بنابراین به هریک از ما موضوعی را دادند تا هفته آینده در اتاق ایشان تدریس کنیم! پس از پایان ارایه¬هایمان، ابراز رضایت کردند و نکاتی را برایمان گوشزد کردند. دو نکته از این ملاقات حضوری تا معلم هستم همیشه آویزه گوشم بوده و خواهد بود:

•    برای تدریس هر مطلب و حضور در کلاس درس بایستی خود را آماده کنید و حداقل سه ساعت را برای هر جلسه درسی بایستی در نظر گیرید.

•    اگر دانشجو در سر کلاس درس، سوالی را مطرح کردن که جواب آن را دقیقا نمی¬دانید وقت کلاس را برای یافتن جواب هدر ندهید و با شهامت تمام در سر کلاس اعلام کنید که الان به ذهنم نمی¬رسد و در جلسه آینده توضیح خواهم داد.

وی ادامه داد: من دکتر بهبودیان را معلمی دانا، آگاه و هنرمندی برجسته در ارایه مطالب مشکل علمی به-زبان ساده یافته¬ام و همیشه از مصاحبت های علمی در کنار ایشان بهره برده¬ام. دوستی و همکار ایشان بودن برای من مغنتنم بوده و خواهد بود. در سفر همراهی با ارزش و خوش صحبت و در نشست¬های دوستانه شمع و چراغ جمع هستند. بدلیل داشتن اخلاق منحصر بفرد و ساده¬زیستی ایشان، عنوان « استاد اخلاق مدار» کمترین عنوانی است که برازنده این ابر مرد عرصه علم و دانش در حوزه آمار کشور است.

همچنین استاد دکتر جواد بهبودیان در ادامه این مراسم با استقرار در جایگاه سخنران ضمن تشکر از بنیاد نخبگان فارس، دانشگاه شیراز و دبیرخانه پنجاهمین کنفرانس ریاضی کشور برای برگزاری این مراسم تکریم گفت: امید است آن چه که دوستان در باره من گفتند، اندکی شایسته آن باشم.. که با ابراز احساسات حضار روبرو شد.

این استاد برجسته رشته آمار ادامه داد: آرزو دارم کشور ما از جوانان و استادان نخبه به نحو احسن بهره مند شود.

دکتر شاهرضایی مدیر کل دفتر الگوسازی و تکریم بنیاد ملی نخبگان نیز به عنوان آخرین سخنران این مراسم گفت: انسان های بزرگ کسانی هستند که عظمت دیگران را می بینند و از دکتر شریف رئیس بنیاد نخبگان فارس به خاطر برگزاری این مراسمو شما حضار گرامی که در این مراسم شرکت کرده اید تا بزرگی و عظمت این دو استاد را ببینید سپاسگزارم.

وی ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان این آمادگی را دارد تا زندگی نامه های خود نویس اساتید بزرگ را به چاپ برساند پیشنهاد می کنم کارگروه هایی برای این منظور تشکیل شود.

دکتر شاهرضایی اضافه کرد اینکه در جامعه ما سلبریتی ها کاملا شناخته شده اند اما افتخار های علمی کشور ناشناس باقی مانده اند کوتاهی از ما بوده است و باید به ویژه در زمینه الگوسازی از این عزیزان فعالتر باشیم.

 در پایان این مراسم نیز لوح ارج نامه بنیاد ملی نخبگان و لوح ها و هدایایی از طرف بنیاد نخبگان فارس، دانشگاه شیراز، مرکز ISC و ... به خانم لاله وصال، و مهندس علی وصال فرزندان مرحوم دکتر منوچهر وصال و همچنین آقای دکتر جواد بهبودیان اهدا گردید که با تشویق بی وقفه حضار مقارن شد.


گالری تصاویر

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 135547
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم