بنیاد نخبگان فارس با همکاری مجمع خیران نخبه پرور فارس برگزار می کند:
نشست بررسی و نقد کتاب کتابخانهی نیمهشب و آشنایی با ژانر علمیتخیلی
نشست بررسی و نقد کتاب کتابخانهی نیمهشب و آشنایی با ژانر علمیتخیلی با ارائه دکتر محمد حسین امانت در روز جمعه 19 شهریورماه ساعت 17 برگزار می گردد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان فارس، نشست بررسی و نقد کتاب کتابخانهی نیمهشب و آشنایی با ژانر علمیتخیلی با ارائه دکتر محمد حسین امانت دکترای زبان و ادبیات فارسی، مدرس دانشگاه و مروج کتابخوانی در 19 شهریورماه ساعت 17 الی 20 به صورت مجازی برگزار می گردد. یکی از سادهترین و در عین حال مفیدترین و لذتبخشترین راههای ترویج فرهنگ کتابخوانی، برگزاری باهمخوانیهای کتاب و جلسات بررسی و نقد کتاب است. اما به دلیل رعایت نشدن دو نکتهی ساده، معمولا چنین فعالیتها و جلساتی، آنطور که باید و شاید، مفید واقع نمیشود: یکی بحث انتخاب کتاب مناسب و دیگری توجه مباحث تخصصی و کاربردی مربوط به دنیای کتاب و کتابخوانی. در این سلسله برنامههای باهمخوانی و نشستهای بررسی و نقد، سعی خواهد شد با توجه ویژه به این دو نکته، کتابهای ارزشمند و بهروز که کمتر خوانده شده یا مورد بررسی و نقد قرار گرفتهاند، انتخاب شوند و هم نشستها طوری برنامهریزی و طراحی شوند که شرکتکنندگان، با مکتبها، سبکها و ژانرهای ادبی و روشهای بررسی و نقد کتاب و به طور خاص داستان، به صورت ساده و کاربردی آشنا شوند.
برای دومین نشست، کتاب "کتابخانهی نیمهشب" انتخاب شده است. "کتابخانهی نیمهشب" نوشتهی رماننویس و روزنامهنگار انگلیسی، مت هیگ است که به تازگی یعنی در سال 2020 میلادی منتشر شده و تا کنون میلیونها نسخه از آن به فروش رفته است. این کتاب به زبانهای مختلفی از جمله فارسی ترجمه شده است. از ترجمههای فارسی این کتاب که در سال 1400 به چاپ رسیدهاند، میتوان به ترجمهی صبا نورزوی به همت بنگاه ترجمه و نشر پارسه، محمدصالح نورانیزاده به همت انشارات کتاب کولهپشتی، امین حسینیون به همت نشر ثالث و مهسا صباغی به همت انتشارات آذرباد، اشاره کرد.
مت هیگ که در هر دو حوزهی کتابهای داستانی و غیرداستانی فعالیت میکند، در داستانهای خود، هم برای کودکان و نوجوانان و هم برای بزرگسالان، اغلب از ادبیات گمانهزن و بعضا ژانر علمیتخیلی، استفاده میکند. این نویسنده، خود در سن ۲۴ سالگی، افسردگی عمیقی را تجربه کرده اما بعد گذر از آن دوران، توجه بیشتری به معنای زندگی و سلامت روان داشته است و تلاش میکند در کتابهایش مردم را نیز بیشتر متوجه زندگی و معنای آن کند. در "کتابخانهی نیمهشب" نیز همین مساله مورد توجه قرار گرفته است. تجربهی عجیب و منحصربهفرد دختری ناامید به نام نورا که به خط پایان زندگیاش نزدیک شده و در برزخ میان مرگ و زندگی فرصت پیدا میکند، زندگیهایی را تجربه کند که همواره بار سنگین حسرتشان را به دوش کشیده است تا بدین ترتیب زندگی و معنای آن را بهتر درک کند. تجربهی زندگی در جهانها یا زندگیهای موازی در این رمان، تا حدودی مبتنی بر مکانیک کوانتومی است. بنابراین "کتابخانهی نیمهشب" در حقیقت رمانی است ساده و روان و در عین حال جستوجویی ژرف و فلسفی در معنای زندگی که به کمک دنیایی بر پایهی عناصر فانتزی و ژانر علمیتخیلی شکل گرفته است.
به همین دلیل در این نشست، به بهانهی خوانش این کتاب، دربارهی ژانر علمیتخیلی نیز بحث خواهد شد. ژانری که متاسفانه با وجود فوایدی که میتواند در بیان اندیشههای نو و اثبات نشده، پیشبینی دربارهی رخدادهای آینده، الهامبخشی و ایدهپردازی برای اختراعات شگفتانگیز و آشنایی مردم با علوم جدید داشته باشد، آن طور که باید و شاید، در کشورمان، مورد توجه قرار نگرفته است.
در این نشست، علاوه بر آشنایی با ژانر علمیتخیلی، شرکتکنندگان، همزمان با بررسی و نقد این کتاب، به طور کلی با شیوههای بررسی و نقد کتاب نیز آشنا خواهند شد.
هر چند، علاقمندان برای شرکت در این نشست مجازی، بهتر است این کتاب را به صورت چاپی یا الکرونیکی تهیه و قبل از نشست، آن را مطالعه کنند، ولی برنامهها و مباحث این نشست، طوری طراحی شده که برای کسانی که کتاب را هم نخواندهاند، مفید خواهد بود.
علاقه مندان جهت ثبت نام در لینک زیر ثبت نام نمایند.