بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/07/21 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 615
  • - تعداد بازدیدکننده: 234
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
بنیاد نخبگان فارس با همکاری مجمع خیران نخبه پرور فارس برگزار می کند:

نشست بررسی و نقد کتاب بزرگ شدن در ترکیه و آشنایی با خودزندگی‌نامه‌نویسی


نشست بررسی و نقد کتاب بزرگ شدن در ترکیه و آشنایی با خودزندگی‌نامه‌نویسی با ارائه دکتر محمد حسین امانت در روز جمعه 30 مهرماه ساعت 17 برگزار می گردد.

~/Asset/News/News/Image/new6.jpg

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان فارس، نشست بررسی و نقد کتاب بزرگ شدن در ترکیه و آشنایی با خودزندگی‌نامه‌نویسی با ارائه دکتر محمد حسین امانت دکترای زبان و ادبیات فارسی، مدرس دانشگاه و مروج کتابخوانی در 30 مهرماه ساعت 17 الی 20 به صورت مجازی برگزار می گردد. یکی از ساده‌ترین و در عین حال مفیدترین و لذت‌بخش‌ترین راه‌های ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی، برگزاری باهم‌خوانی‌های کتاب و جلسات بررسی و نقد کتاب است. اما به دلیل رعایت نشدن دو نکته‌ی ساده، معمولا چنین فعالیت‌ها و جلساتی، آن‌طور که باید و شاید، مفید واقع نمی‌شود: یکی بحث انتخاب کتاب مناسب و دیگری توجه مباحث تخصصی و کاربردی مربوط به دنیای کتاب و کتاب‌خوانی. در این سلسله برنامه‌های باهم‌خوانی و نشست‌های بررسی و نقد، سعی خواهد شد با توجه ویژه به این دو نکته‌، کتاب‌های ارزشمند و به‌روز که کمتر خوانده شده یا مورد بررسی و نقد قرار گرفته‌اند، انتخاب شوند و هم نشست‌ها طوری برنامه‌ریزی و طراحی شوند که شرکت‌کنندگان، با مکتب‌ها، سبک‌ها و ژانرهای ادبی و روش‌های بررسی و نقد کتاب و به طور خاص داستان، به صورت ساده و کاربردی آشنا شوند.


برای سومین نشست، کتاب "بزرگ شدن در ترکیه" انتخاب شده است. "بزرگ شدن در ترکیه" نوشته‌ی ازگه سامانچی، است که اخیرا یعنی در سال 1399 با ترجمه‌ی حسنا مهرمحمدی و به همت نشر اطراف، به زبان فارسی ترجمه و انتشار یافته است.


ازگه سامانچی، طراح و استاد دانشگاه نورث‌وسترن آمریکا که در ترکیه متولد و بزرگ شده، در این خودزندگینامه‌ی مصورش، همزمان با روایت سفر شخصی‌اش‌ از کودکی و دوران مدرسه به دانشگاه و بزرگسالی، بخشی از تاریخ ترکیه، شرایط اجتماعی و فرهنگی این کشور را در دوران معاصر روایت می‌کند.


در حقیقت، این کتاب روایت واقعی چالش‌های دختری نوجوان برای رسیدن به رؤیاهایش در پرتلاطم‌ترین روزهای تاریخ معاصر ترکیه است. ازگه سامانچی با تلفیق قصه، طنز و‌ طراحی در این کتاب همچون دخترکی بازیگوش به گوشه و کنار زندگی خود و هم‌نسلانش در ترکیه سرک می‌کشد و با لحنی سرخوشانه، تلخی‌ و شیرینی‌ سال‌های بزرگ‌شدنش را در قالب خودزندگینامه‌ی مصور تعریف می‌کند.


بنابراین "بزرگ شدن در ترکیه" در حقیقت خودزندگی‌نامه‌ای است جذاب، مصور و انتقادی و در عین حال جست‌وجویی برای یافتن هدف زندگی و دنبال کردن استعدادها و علایق شخصی.


به همین دلیل در این نشست، به بهانه‌ی خوانش این کتاب، درباره‌ی خودزندگی‌نامه‌نویسی نیز بحث خواهد شد؛ گونه‌ای ادبی که هم مخاطبان فراوانی دارد و هم برای ثبت تجربه‌های شخصی و حیات فرهنگی و اجتماعی خانواده‌ها و ملت‌ها، بسیار کاربردی و مفید است.


در این نشست، علاوه بر آشنایی با خودزندگی‌نامه‌نویسی، شرکت‌کنندگان، هم‌زمان با بررسی و نقد این کتاب، به طور کلی با شیوه‌های بررسی و نقد کتاب نیز آشنا خواهند شد.


هر چند، علاقمندان برای شرکت در این نشست مجازی، بهتر است این کتاب را تهیه و قبل از نشست، آن را مطالعه کنند، ولی برنامه‌ها و مباحث این نشست، طوری طراحی شده که برای کسانی که کتاب را هم نخوانده‌اند، مفید خواهد بود.


 

 


  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 135901
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم