بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/02/03 - 23:42
  • - تعداد بازدید: 294
  • - تعداد بازدیدکننده: 290
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

شرح عاشقی (گزیده ای از زندگانی پروفسور عزت الله رئیسی)

شرح عاشقی (گزیده ای از زندگانی پروفسور عزت الله رئیسی)

شرح عاشقی (گزیده ای از زندگانی پروفسور عزت الله رئیسی)

پروفسور عزت­الله اردکانی، کارشناسی و کارشناسی­ارشد خود را از دانشگاه شیراز و دکتری تخصصی خود را در حوزه آب­شناسی از دانشگاه مهندسی کلرادو آمریکا اخذ کرد. علاوه­براین از سال 1361 تاکنون استاد دانشگاه شیراز می­باشد. انجمن زمین­شناسی ایران، ایشان را به عنوان زمین­شناس نمونه کشوری و پژوهشگر برگزیده سال انتخاب کرده است. این استاد فرزانه پدر علم هیدروژئولوژی ایران است. هم­چنین ایشان بنیان­گذار مقطع کارشناسی­ارشد و دکتری آب­شناسی در ایران می­باشد. از جمله فعالیت­­های ایشان می­توان به، همکاری در احداث کتابخانه رئیسی شیراز، راه­اندازی دبیرستان در شهرستان سپیدان و تاسیس دانشگاه آزاد­ اسلامی سپیدان اشاره کرد.

در تاریخ 30 فروردین­ماه 1402 دانشجویان و تنی چند از استاد­یاران جوان تحت حمایت بنیاد نخبگان با پروفسور عزت­الله رئیسی نشست صمیمانه­ای داشتند. دکتر رئیسی در این نشست به شرح زندگی خود پرداخت. گزیده­ای از سخنان ایشان به شرح زیر است:

" دوران کودکی­ام را در روستای اردکان، که آن موقع فقط دارای دو بهیار و مدرسه تا ششم ابتدایی بود، گذراندم. سپس برای ادامه تحصیل به شیراز آمدم که آن موقع من تنها دهاتی مدرسه بودم و به پسر دهاتی معروف شدم و حتی به این جرم از مدرسه اخراج شدم. از این موضوع بسیار ناراحت شدم زیرا اعتماد به­نفسم را می­گرفت و از آن به بعد تصمیم گرفتم با افتخار بگویم، دهاتی هستم و همیشه اسم اردکانی را به دنبال اسم خود به همراه داشتم. بسیار به طبیعت عشق می­ورزیدم و با درختان سپیدار اردکان مانوس بودم و کوه­های بسیار زیادی دیدم. معتقدم طبیعت آدم بد را خوب و آن را عوض می­کند و در طبیعت همه باهم مهربان هستند.  

بعد از اتمام دوره دبیرستان، برای دانشگاه هدف من پزشکی بود که در این رشته پذیرفته شدم، اما به علت فعالیت­های سیاسی و فرهنگی که داشتم، یکسری از دروس را رد شدم و قادر به ادامه تحصیل در رشته پزشکی نبودم. این مسائل باعث شد رشته پزشکی را رها کنم و وارد رشته کشاورزی شوم. الان که به گذشته نگاه می­کنم از این موضوع حسرت نمی خورم و معتقدم بسیاری از مغز­هایی که وارد رشته پزشکی می­شوند اگر در رشته­های دیگری تحصیل می­کردند، جهانی می­شدند. باور من بر این است که همه بشر استعدادی دارند و آدمی باید بگردد تا استعدادش را پیدا کند که این امر مشکل است. علاوه­براین زندگی فقط علم نیست و آدمی باید شاداب باشد و زندگی من هم فقط علم نبود."

وی در خصوص فعالیت­های سیاسی و فرهنگی در دوره دانشجویی خود بیان کردند: "در 15 خرداد 1342 همراه با مردم در تظاهرات شرکت می­کردم. در آن زمان فرزند اسلام شدم و در مساجد به همراه مراجع از جمله آیت­الله محلاتی و دستغیب می­نشستم. به همین دلیل فعالیت­های سیاسی و فرهنگی در مقطع کارشناسی، معدل کمی کسب کردم و بلاخره آدمی نمی­تواند همه چیز را باهم داشته باشد. بعد از اتمام کارشناسی­ارشد به مدت شش ماه استخدام دانشگاه شدم و اکثر کار­هایم در طبیعت بود و دانشجویان را با خودم همراه داشتم ولی به دلیل فعالیت­های سیاسی از دانشگاه اخراج شدم. برای ادامه تحصیل به خارج از ایران سفر کردم که در دوره دکتری، به­جای 24 واحد، 44 واحد درسی گذراندم که این دروس کمک شایانی به من کرد، در واقع من در هر رشته­ای از مهندسی آب حرفی برای گفتن داشتم. چهار سال بعد از انقلاب به کشورم برگشتم چون ایران را ترجیح می­دادم و مشغول تدریس در دانشگاه شدم. به دلیل اینکه تعداد دروسی که من تدریس می­کردم کم بود به این فکر افتادم که رشته آب­های زیر زمینی را برای اولین بار در مقاطع ارشد و دکتری  در دانشگاه شیراز تاسیس کنم و این کار انجام شد. آن زمان تخصصم آب­های سطحی بود که می­بایست در آب­های زیر زمینی نیز تخصص پیدا می­کردم، به همین دلیل در کلاس دانشجویان تازه وارد به دانشگاه شرکت می­کردم. من بر این باورم که تئوری اصل است و با طرح­های کاربردی بدون پشتوانه علوم پایه مخالف هستم وکسی که ریاضی، فیزیک و شیمی نمی­داند انگار که هیچ چیز نمی­داند. در واقع در تمامی کار­هایم از علوم پایه مرتبا استفاده می­کنم. اعتقاد دارم شخصی که قدرت تجزیه و تحلیل داشته باشد می­تواند کار­های کاربردی انجام دهد. ما باید به حدی برسیم که استاد ما کتاب و مقالات شوند."

در پایان، دکتر رئیسی در خصوص نگرانی خود نسبت به نخبگان بیان کردند: "در این دوره، یک موضوع بسیار باعث نگرانی من است؛ زمانی که شما تمایل دارید که تمامی مسائل و مشکلاتتان را سیستم حل کند و این امر امکان پذیر نیست، ناامید می­شوید. در شرایط فعلی برای انجام کارهایتان جواب منفی خواهید شنید و بسیاری از راه­های شما بسته خواهد شد که این را باید بپذیرید. نباید به امکانات برتر تکیه کنید. با توجه به استعدادتان شما توانایی حل مسائل زیادی دارید و از نظر من هیچ مسئله­ای نیست که راه­حل نسبی نداشته باشد. به عنوان کلام آخر، شما که استعداد برتر هستید اگر فقط بخواهید به این استعداد تکیه کنید، این نبوغ شما را نابود می­کند، پس با سعی و تلاش بسیار به سمت اهدافتان حرکت کنید."  

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 165459
کلمات کلیدی
مدیر فارس
خبرنگار

مدیر فارس