بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/08/27 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 19
  • - تعداد بازدیدکننده: 19
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دوازدهمین همایش ملی پاسداشت نخبگی

برگزاری آیین نکوداشت شهید پیرویان

آیین نکوداشت و تکریم ملی شهید دکتر علی‌اکبر پیرویان از سوی بنیاد نخبگان فارس در شهرستان کازرون برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان فارس، در تاریخ ۲۳ آبان ماه سال جاری برنامه تکریم ملی از اولین شهید نخبه کازرون، شهید دکتر علی‌اکبر پیرویان توسط بنیاد نخبگان فارس و با همکاری مجمع خیران نخبه‌پرور فارس و با همیاری همرزمان این شهید بزرگوار در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد کازرون برگزار شد.

در این مراسم فرماندار ویژه کازرون و حدود ۵۰۰ نفر از مسئولین مختلف شهرستان، همرزمان شهید، اساتید دانشجویان و دانش آموزان مستعد برتر برگزیده حضور داشتند.

دکتر حبیب شریف، رئیس بنیاد نخبگان فارس ضمن ابراز خوش آمد گویی به مهمانان و تشریح مختصری از اهداف برگزاری مراسم تکریم توسط بنیاد نخبگان، به شخصیت علمی، اجتماعی و اخلاقی شهید علی اکبر پیرویان اشاره کرد و گفت: شهید پیرویان، سردار سرافراز وطن و یک قهرمان ملی از خطه کازرون بود که به منظور اثرگذاری در صحنه‌های مختلف پای به میدان مبارزه با ظلم، کفر و ستم نهاد و همواره ارشادگر، هدایتگر و راهنمای جوانان و نوجوانان بود.

رئیس بنیاد نخبگان فارس افزود: او در درس، علم آموزی و معرفت زبان زد بود.

بررسی ابعاد جامعه شناختی و روان‌شناختی شهید توسط دو تن از اساتید دانشگاه‌های شیراز و سلمان فارسی کازرون دو برنامه اثرگذار این همایش بود.

دکتر عنایت استاد جامعه شناسی دانشگاه شیرازدر سخنانی به تحلیل جامعه‌شناختی شهیدان و تأثیرات جنگ بر جامعه پرداخت. وی تأکید کرد که پدیده‌های اجتماعی، مانند جنگ، تأثیر عمیق و طولانی‌مدتی بر ذهنیت و حیات اجتماعی افراد دارند.

ایشان ضمن اشاره به مفهوم «از جا کنده شدن» که به معنای از دست دادن ثبات و تعلقات اجتماعی است، افزود که شهیدان، به‌ویژه شهید بزرگوار پیرویان، به درستی از تعلقات خود جدا شده و به یک الگوی آرمانی تبدیل شده‌اند. در ادامه ایشان با اشاره به مفهوم «بازاندیشی» تاکید نمود که جنگ می‌تواند باعث تحول و تقویت شخصیت افراد شود و آن‌ها را به فردی قوی‌تر و مستقل‌تر تبدیل کند.

ایشان در پایان سخنان خود به این نکته اشاره می‌کند که شهیدان نه تنها از جنگ نهراسیدند، بلکه خود زمینه‌ساز تغییرات اجتماعی و فرهنگی در جامعه شدند و این درک عمیق از الگویی چون امام حسین و عاشورا را به نمایش گذاشتند.

در بخش دیگری از مراسم دکتر شاملی عضو هیأت علمی دانشگاه سلمان کازرون به بررسی ابعاد روانشناختی شخصیت شهید والامقام از منظر چهار رویکرد سیستمی خانواده، انسان‌گرایی، رشد اخلاقی و معنویت‌گرایی پرداخت.

وی گفت از منظر  رویکرد سیستمی خانواده، شهید بزرگوار از کودکی تحت تأثیر قصه‌های ایستادگی و عدم سکوت در برابر ظلم قرار داشته است و  جلسات خانوادگی به‌ویژه با رهبری مادر، فضایی برای بیان نظرات و گفتگو فراهم کرده بود، هم چنین خانواده‌ای قانونمند و ضابطه‌مند داشت که در آن احترام به والدین و عقایدشان اهمیت داشت.

ایشان افزود که از منظر رویکرد انسان‌گرایی که به سلسله نیازهای انسان اشاره دارد و تأکید می‌کند که برای رشد فردی، نیازهای فیزیولوژیک، امنیت و عشق باید تأمین شود؛ شهید پیرویان در دوران انقلاب به دنبال استقلال و آزادی بود و بر این باور بود که بدون این دو، امنیت معنایی ندارد.

دکتر شاملی در ادامه با بحث در خصوص ویژگی شهید از منظر رشد اخلاقی تاکید کرد بر اساس نظریه‌ای که به شش مرحله رشد اخلاقی اشاره دارد، ایشان در نهایت به مرحله‌ای رسید که به اصول جهانی و عدالت اهمیت می‌داد و مرزها را نمی‌شناخت و به همین دلیل با گروهی کوچک از دانشجویان به مبارزه علیه شوروی در افغانستان پرداخت و نشان داد که تعهد به عدالت و ارزش‌ها برایش در اولویت است.

وی در پایان از منظر  معنویت‌گرایی به بررسی شخصیت شهید پرداخت و خاطرنشان کرد  این رویکرد به جستجوی معنای زندگی و ارتباط با نیروی متعالی اشاره داردو  شهید به دنبال آرامش و کاهش اضطراب از طریق معنویت و فلسفه زندگی بود و بر این باور بود که زندگی مادی فراتر از جنبه‌های مادی آن است.


سخنرانی خواهر شهید، معاون استاندار فارس و فرماندار ویژه کازرون و یکی از همرزمان شهید قسمت‌های دیگر برنامه بودند.


در پایان لوح ارج‌نامه ای که حاوی پیام قائم مقام بنیاد ملی نخبگان بود به خانواده شهید تقدیم شد. در قسمتی از این ارج نامه آمده است که پیشرفت‌های حاصل در ایران اسلامی در زمینه‌های مختلف را باید مرهون مردان بزرگی دانست که با نثار جان خود در حساس‌ترین شرایط به دفاع از کیان کشور برخاسته و در این راه از هیچ کوششی دریغ نورزیدند. در این میان نقش نخبگان و برگزیدگان علمی نقشی ویژه و بی‌بدیل است که از جمله آنها می‌توان به شهید بزرگوار علی اکبر پیرویان اشاره کرد. او که از برترین‌های کنکور سراسری و دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه تهران بود با درک صحیح از شرایط کشور و با خودسازی حاصل از علم و ایمان به جبهه‌های جنگ شتافت و در راه دفاع از مرزهای عقیدتی و جغرافیایی به فیض شهادت نائل آمد.

شهید پیرویان در ۱۳۳۸ چشم بر جهان گشود و آبان ۱۳۵۹ در سوسنگرد به شهادت رسید و در بهشت‌زهرا کازرون به خاک سپرده شد.

 

گالری تصاویر

  • گروه خبری : SlideShow,تکریم و الگوسازی,خبر
  • کد خبر : 174342
کلمات کلیدی
مدیر فارس
خبرنگار

مدیر فارس

تصاویر