با همت بنیاد نخبگان استان فارس و مجمع خیران نخبه پرور فارس برگزار شد:
بررسی و نقد قوانین سخت و عجیب سرزمین خیالی چارتین و آشنایی با رئالیسم جادویی
در نشست بررسی رئالیسم جادویی و نقد کتاب قوانین چارتین از کتابهای جدید این مکتب ادبی و نوشتهی عمرو عبدالحمید، پزشک و نویسندهی معاصر مصری، فعالیتها و برنامههای متنوع و جذاب باشگاه کتابخوانی کتابیاران به شرکتکنندگان معرفی و از علاقهمندان به همراهی در این باشگاه دعوت به عمل آمد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان فارس، با همت بنیاد نخبگان استان فارس و همکاری مجمع خیران نخبهپرور فارس نشست بررسی و نقد کتاب قوانین چارتین از کتابهای جدید رئالیسم جادویی، با ارائه و سخنرانی دکتر محمدحسین امانت، دکترای زبان و ادبیات فارسی، مدرس دانشگاه و مروج کتاب، به صورت مجازی برگزار گردید. دکتر محمدحسین امانت در ابتدای جلسه، مروری بر برنامهها و فعالیتهای باشگاه کتابخوانی کتابیاران و دستاوردهای آن و تولیدات فرهنگی و هنری اعضای این باشگاه داشت. سپس در بخش اول نشست، بحثهای مقدماتی و نظری دربارهی بررسی و نقد کتاب و آشنایی با عناصر داستان و مکتبهای ادبی ارائه شد. در این بخش از این که چرا باید کتاب داستان بخوانیم و تاثیر خواندن داستان در افزایش شناخت و درک از وجود انسان و هستی و ایجاد همدلی بیشتر، صحبت شد و شرکتکنندگان با خوانش فعال کتاب و گامهای اولیه برای بررسی و نقد کتاب و عناصر داستان برای بررسی تخصصیتر رمانها آشنا شدند. سپس دکتر محمدحسین امانت، به معرفی مکتب ادبی رئالیسم جادویی، خاستگاه و ویژگیهای آن و نویسندگان و آثار ادبی معروف این مکتب ادبی پرداخت. این قسمت از نشست، با چند چالش و مسابقهی مربوط به دنیای کتاب و کتابخوانی همراه بود. در بخش دوم این نشست، بررسی و نقد عملی کتاب قوانین چارتین با مشارکت و همراهی شرکتکنندگان، صورت پذیرفت که شامل بررسی عناصر داستان در این رمان، ردیابی ویژگیهای رئالیسم جادویی در این اثر و بحث و تبادل نظر دربارهی نقاط ضعف و قوت کتاب و مفاهیم مطرح شده در آن بود. بررسی آرای مطرح شده در دنیای خیالی کتاب قوانین چارتین در این نشست، نشان داد که چقدر قوانین و باورهای به ظاهر پیشرفتهی دنیای امروز، نیاز به کالبدشکافی و نقد جدی دارد.
در پایان جلسه نیز، مدرس این نشست، به پرسشهای شرکتکنندگان پاسخ داد و برنامهی آیندهی همخوانی کتاب را ارائه کرد.
این برنامه توسط بنیاد نخبگان استان فارس و با همکاری مجمع خیران نخبهپرور فارس به صورت مجازی در تاریخ ۲۲ مردادماه با حضور بیش از ۶۰ نفر از علاقهمندان برگزار گردید.